Crid Architects | Balat Residence
896
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-896,locale-en-us,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Balat Residence

MEKAN KURGUSU ve YAPI DİLİ

 

Proje alanı, Nilüfer, Balat bölgesinde ana yola çok yakın değerli alanda yer almaktadır. İşverenin isteği üzerine 1+1 dairelerden oluşacak yapı, davetli yarışma olarak projesi hazırlanması istenmiştir. Tasarımı yapılırken plansal anlamda yapılan farklılıklar yapının cephe diline de yansımaktadır. Böylece dört farklı plan tipi cephe dilinde de dört farklı yapının bir araya gelmesi olarak tasarıma yansımıştır. İşverenin önemli isteklerinden biri de yapının nitelikli olması ve böylece dairelerin satış fiyatının artmasına yardımcı olmasıdır. Bu yüzden dört farklı kütlenin bir araya gelerek tasarıma yansıması, bunların farklı cephe maliyetlerine de etki etmektedir. Caddeye bakan cephelerin hareketleri, malzeme tercihleri arka bahçeye bakan batı cephesine göre daha hareketli ve maliyetlidir.

 

Caddeye bakan güney cephesinin kot olarak daha yüksek olması sebebiyle o cephenin zemin kotunda ticari birimler yer almaktadır. Proje alanında kuzeye gidildikçe kot düşmektedir. Böylece bodrum açığa çıkmaktadır. Arazide kotun en düşük olduğu noktadan da otopark girişi alınarak araçların, bodrum kata ulaşması kolaylaştırılmıştır.

Proje Yeri

Nilüfer, Bursa

Program

Konut

Tür

Davetli Yarışma, 1. Ödül

İnşaat Alanı

2160 m²

Tasarım Ekibi

Emre Engin, Ömer Ülker